Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

En marxa la segona onada de la campanya 'Amb cara i ulls', amb l'objectiu de posar en valor el comerç de proximitat de Barcelona

12 de juliol de 2023

EL COMERÇ DE BARRI FA CIUTAT

#MAIENSATUREM

El comerç de proximitat i els mercats municipals omplen de vida els barris. Amb el pas dels anys, Barcelona ha anat consolidant un model comercial basat en els valors de la proximitat, la responsabilitat i la sostenibilitat. Gràcies als més de 61.000 comerços i als 43 mercats de la ciutat, els carrers de Barcelona són plens de dinamisme. Agrupats en els eixos comercials, les associacions i els gremis, tots treballen junts per oferir-te cada dia un servei millor.

AJUTS PER A LA REACTIVACIÓ

L’Ajuntament posa en marxa diferents iniciatives per reactivar i impulsar aquests sectors estratègics per Barcelona.  Entre d’altres mesures municipals, destaca tota una bateria de programes i accions per fomentar la digitalització del comerç de proximitat i restauració i impulsar l’activitat econòmica en locals en planta baixa de Barcelona.

També posa a l’abast dels professionals i de la ciutadania l’Observatori del Comerç i la Restauració, una eina amb dades obertes actualitzades, i el catàleg de serveis i programes per al comerç, la restauració i el consum 2022, que recull els principals recursos que l’Ajuntament de Barcelona posa a l’abast d’aquests sectors.  Una altra línia d’actuació municipal és el foment de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU). En aquest sentit, ha impulsat unes sessions en línia pensades per explicar com les APEU poden ajudar Barcelona a promocionar i reactivar el seu comerç de proximitat.

En l’àmbit de les subvencions, l’any 2023 l’Ajuntament de Barcelona ha obert diferents convocatòries dirigides al comerç de proximitat i als establiments de restauració de la ciutat: la convocatòria general de subvencions per a projectes d’associacions de comerciants territorials o sectorials, amb un import d’1.650.000 euros; les subvencions per a la transformació digital del negoci, a les quals es destina un pressupost total de 750.000 euros, i les subvencions per a l’enllumenat nadalenc de les vies públiques. També ha llançat una nova línia d’ajuts d’1 milió d’euros, anomenada “Aparadors vius” i adreçada a millorar l’atractivitat exterior del comerç mitjançant el canvi de les persianes.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Els Quatre Cercles Optometria
Bolsos Tribel
Farmàcia Virrei Amat
Fabra Seguretat
Dunaia Estètica Fabra
Administració de Loteria núm. 90
Sira's Joies
Carregant...
x
X