Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

L’enllumenat de Nadal de Barcelona ampliarà el seu horari en una hora més

5 de desembre de 2023

  • A partir del 15 de desembre s’ampliarà en una hora més l’horari de l’enllumenat de Nadal amb motiu del Barcelona Festival de Nadal, que amb l’epicentre a plaça Catalunya i plaça Universitat, oferirà un ampli programa d’activitats familiars, música, arts de carrer i espectacles.
  • L’enllumenat nadalenc és un element clau per incentivar les compres de Nadal en els comerços de proximitat.

La il·luminació nadalenca s’ampliarà en una hora més a partir del 15 de desembre amb motiu de la pre-estrena del Barcelona Festival de Nadal, que tindrà lloc entre el 16 i el 29 de desembre, amb l’epicentre a plaça Catalunya i plaça Universitat, oferint un ampli programa d’activitats familiars, música, arts de carrer i espectacles.

La Comissió de Govern aprovarà el proper 7 de desembre l’ampliació dels horaris de l’enllumenat de Nadal. Els nous horaris són de diumenge a dijous, de les 17:30 hores a les 23:00 hores, i divendres i dissabte, s’allargarà fins a les 24:00 hores. La Nit de Cap d’Any, el 31 de desembre, i la Nit de Reis, 5 de gener, els llums es mantindran encesos, tal i com estava previst, fins a la 1:00 de la matinada.

Les hores de l’enllumenat nadalenc de Barcelona, que es va engegar el 23 de novembre, seran  de 243,5 hores fins al 6 de gener del 2024.

L’enllumenat de Nadal com a element clau del comerç de la ciutat

L’enllumenat és un element clau de promoció del comerç durant les festes nadalenques. És una visió compartida per l’Ajuntament i les entitats que veuen com la il·luminació és una de les mesures més efectives per fomentar les compres, especialment als comerços de proximitat.

Per quart any, i de manera excepcional, la subvenció́ per als carrers il·luminats que promouen les associacions comercials és del 75%, en comptes del 50% que era habitual, mantenint aquest any l’augment de la dotació pressupostària. Aquesta mesura es manté com a suport al comerç de proximitat, tenint en compte l’impacte que ha tingut la pandèmia en el sector. El pressupost per a subvencions a la il·luminació́ nadalenca dels eixos, s’ha ampliat fins als 934.000,00 euros perquè tothom hi pugui accedir.

La col·laboració entre el consistori i les entitats representatives del comerç de la ciutat fa possible que centenars de carrers i places es puguin ornamentar durant les festes nadalenques a tots els barris de Barcelona. Juntament amb les entitats representatives del comerç i el sector del disseny, s’ha fet una tasca de conceptualització, creativitat i actualització del disseny i de la il·luminació per tal que la proposta tingui consistència visual amb la identitat de la ciutat, amb les noves propostes del sector del disseny i amb les necessitats de l’entorn.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Telohacemos, slu
Cuina de Mercat
El Racó de la Sargantana
Farmacia Mª Loreto Cardellá
Bellas Artes Gutiérrez
Opticalia Jumir
Carregant...
x
X