Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

S’amplia el termini per a la presentació de sol·licituds de les subvencions del CCAM per al 2023

21 de juliol de 2023

El termini per a la presentació de sol·licituds de les subvencions del CCAM per al 2023 s’amplia fins el 24 de juliol, a les 14h.

Els ajuts de la convocatòria ordinària del CCAM es corresponen amb deu programes que volen oferir un suport integral a les empreses i professionals dels sectors del comerç, l’artesania i la moda. Aquests programes són:

  • Suport a les entitats representatives del sector del comerç: Aquest programa té l’objectiu de donar suport a les entitats més representatives del sector comercial. La subvenció atorgable cobreix fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 40.000 euros.
  • Suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda: Aquest programa pretén enfortir el model associatiu i dotar-lo d’eines per afrontar els seus reptes de present i futur. La subvenció atorgable cobreix fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb uns màxims de 26.000 euros en el cas de les entitats territorials, les associacions de mercats sedentaris i no sedentaris, i els gremis i entitats sectorials d’àmbit nacional o d’àmbit barceloní, 12.000 euros per als gremis o entitats sectorials d’àmbit comarcal i local i 8.000 euros per a empreses agrupades (cooperatives o centrals de compra).
  • Suport per als establiments emblemàtics o singulars: Aquest programa que per primera vegada entra en les línies ordinàries del CCAM, pretén donar suport al manteniment i preservació dels comerços amb valor històric o als establiments emblemàtics. S’hi podran acollir tots aquells establiments comercials que han exercit l’activitat comercial, inclosa la de caràcter artesanal, durant més de cent anys en un mateix local o indret, i que s’han dedicat a la venda de productes artesanals, tradicionals o singulars. Aquest nou programa subvencionarà qualsevol despesa d’inversió per al manteniment i millora d’aquests establiments fins a un màxim de 25.000 euros, amb un cofinançament màxim del 50%.
  • Suport per a l’obertura de comerços i per a la reforma i millora d’establiments i de parades de mercats sedentaris i no sedentaris: Aquest programa pretén dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats a la trama urbana consolidada del municipi, o al casc històric i els seus eixamples. La subvenció atorgable cobreix fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros. Destaca en aquest programa un nou àmbit destinat a cobrir aquelles despeses derivades de l’adaptació de les portes dels establiments a la nova normativa de Mesures d’estalvi i eficiència energètica. El CCAM en aquesta nova convocatòria de subvencions incorpora com a novetat aquest nou àmbit per respondre a les demandes del sector i per atendre a tots aquells comerços que ja han adaptat o estan pendents de fer-ho, les portes del seu establiment, a la nova normativa (Reial Decret Llei 14/2022 d’1 d’Agost del 2022 de Mesures d’estalvi i eficiència energètica). El rang temporal en aquest àmbit s’amplia i s’acceptaran despeses des del 1 d’agost del 2022 fins al 31 de desembre del 2023, perquè no quedi fora cap possible beneficiari.
  • Suport als municipis en l'àmbit del comerç: Aquest programa vol donar suport als municipis en la lluita contra la desertització comercial, fomentant l’ocupació de locals buits i la dinamització dels seus eixos. La subvenció atorgable és de fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 7.000 euros per a la definició de projectes per ala recuperació de locals buits, i de 10.000 euros per a la implementació dels esmentats projectes.
  • Suport per a la creació i definició de les Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes (APEUS): Aquest programa vol promoure la creació d’aquestes àrees comercials al país. Els ajuntaments i associacions territorials que la demanin podran rebre una subvenció d’un màxim de 20.000 euros que cobriria fins al 90% de la despesa subvencionable.
  • Transformació digital de de les marques de moda: Aquest programa vol fomentar la competitivitat de les empreses del sector de la moda a Catalunya donant suport a la transformació digital dels seus models de negocis per tal de dur a terme de forma més competitiva el disseny, la fabricació, la comercialització i la promoció dels seus productes. La subvenció atorgable és de fins al 65% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 4.000 euros.
  • Millora del grau de sostenibilitat i circularitat de les marques de moda catalanes: Aquest programa pretén fomentar la competitivitat de les empreses del sector de la moda a Catalunya donant suport a la incorporació de processos, eines i matèries sostenibles que millorin el grau de circularitat dels seus productes així com la recuperació i reciclatge dels residus generats de la seva activitat. La subvenció atorgable és de fins al 65% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 4.000 euros.
  • Creixement i competitivitat de l’empresa artesana: Aquest programa busca potenciar el creixement i la competitivitat del sector de l’artesania, donant suport a la seva transformació digital, internacionalització i comercialització, així com reforçar l’estructura de les empreses artesanes, dotant-los d’eines per a la infraestructura, gestió i processos de producció sostenibles. La subvenció atorgable és de fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 2.500 euros.
  • Suport als municipis en l’àmbit de l’artesania: Aquest programa busca fomentar la implantació d'establiments d'activitats singulars de caràcter artesanal, especialment amb l’obertura de locals buits, prestigiar les fires i fires-mercats d’artesania, i dinamitzar els museus i centres d’interpretació de l’artesania. La subvenció atorgable és de fins al 50% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 7.000 euros.

Més informació sobre les convocatòries de subvencions del CCAM

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Restaurante La Jungla
Els Quatre Cercles Optometria
La Esquinica
Oh! la, la
CVM Pisos
Kings Sweets
La Retro Vermuteria
Carregant...
x
X