Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Barcelona destina fins a 4,5 milions d’euros a subvencionar la instal·lació de terrasses en calçada

29 de març de 2022

Poden sol·licitar l’ajut tots aquells establiments que hagin disposat d’una llicència per instal·lació de terrassa Covid 19 a calçada i que obtinguin la renovació de la mateixa per al 2022.

El període de presentació de sol·licituds anirà del 4 d’abril al 17 de maig i els imports de les subvencions aniran dels 3.300 euros fins als 6.900 en funció del nombre de taules.

L’Ajuntament de Barcelona destina 3 milions d’euros, ampliables fins als 4’5 en funció de les necessitats, a subvencionar la instal·lació de terrasses en calçada. Les subvencions es podran sol·licitar entre els dies 4 d’abril i 17 de maig. Aquesta actuació té la voluntat d’ajudar econòmicament els establiments de restauració que comptin amb llicència de terrassa a la calçada a instal·lar les noves plataformes homologades obligatòries i d’aquesta manera contribuir a la dinamització econòmica i social i garantir un espai públic de qualitat.

La línia de  subvencions, que ha estat aprovada en Comissió de Govern, va destinada als titulars dels establiments de restauració i similars que hagin disposat d’una llicència extraordinària de terrassa Covid19 a calçada i que obtinguin la renovació de la mateixa per a l’any 2022. L’atorgament de les subvencions es farà per ordre cronològic de presentació i garantint que tothom que acompleixi els requisits pugui rebre l’ajut.

L’import subvencionable depèn del nombre de taules atorgades i va dels 3.300 euros per a terrasses amb dos taules fins als 6.900 per a terrasses amb sis taules o més. La subvenció pot servir per cobrir les despeses de subministrament, transport i muntatge de la plataforma; les tècniques de tramitació, replanteig, gestoria, honoraris de tècnics intervinents…; i l’adquisició de la plataforma obligatòria homologada.

El tràmit es fa online a través de la següent adreça: https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/oficinavirtual. En el cas de les persones que no estan obligades a fer la tramitació de manera telemàtica, poden realitzar el tràmit en qualsevol oficina del registre municipal.

Es poden sol·licitar les llicències per a instal·lar terrassa en calçada fins el 31 de març

El maig de 2020, el consistori va desplegar una sèrie d’actuacions extraordinàries per donar resposta a la crisi sanitària de la COVID-19 amb la instal·lació o ampliació de terrasses. Es tractava de donar suport a la restauració, afavorir la viabilitat dels establiments i fer-ho de manera compatible amb un espai públic més viu i accessible i el compliment de les mesures sanitàries.

El termini per sol·licitar la continuïtat d’aquestes terrasses excepcionals instal·lades arran de la pandèmia finalitza el proper 31 de març. Inicialment, la modificació puntual de l’Ordenança de terrasses preveia que es pogués demanar fins al 28 de febrer però gràcies a un acord entre l’Ajuntament, el Gremi de Restauració de Barcelona i el sector de la restauració i també el comercial, es va allargar un mes per tal que els restauradors tinguin més marge per presentar les sol·licituds i donar-los facilitats a l’hora de fer el tràmit.

Aquests permisos provisionals es van prorrogar automàticament l’1 de gener, i des de llavors i fins al 31 de març els restauradors poden demanar regularitzar-los i transformar-los en una llicència ordinària de la via pública per a la instal·lació de terrasses. Ho poden fer telemàticament, a través de l’enllaç següent:

https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/oficinavirtual/ca/tramit/20210001506

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Abacus
Administració de Loteria núm. 90
Audiologia Homs
Superservis
Motorace BCN
Autoescola Escòcia
Hotel Ibis Barcelona Meridiana
Carregant...
x
X