Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Carla Simón, Roma i el cartell de David de las Heras, protagonistes de la Mercè 2022

28 de juliol de 2022

Són els noms de la pregonera, la ciutat convidada i l’autor del cartell de les festes d’enguany, que tindran lloc del 23 al 26 de setembre. Amb la presentació d’aquests tres elements, comença el compte enrere per a l’edició d’enguany de la Mercè. El cartell, a càrrec de l’artista David de las Heras, és un homenatge a aquesta tradició que al llarg del temps uneix generacions de barcelonins i barcelonines i abraça la cultura i l’avantguarda. Precisament la cultura està representada per la figura de la directora de cinema Carla Simón com a pregonera, i Roma, com a ciutat convidada, hi aporta el vincle de la tradició mediterrània.

La Festa Major de Barcelona se celebrarà aquesta tardor, entre els dies 23 i 26 de setembre, amb una edició que destaca el caràcter integrador i obert de la festa.

Nou cartell de la Mercè

L’artista David de las Heras ha volgut retratar aquesta Mercè que abraça totes les generacions de barcelonins i barcelonines al llarg del temps, que aplega en una mateixa celebració la tradició i la creació artística, que recorda les arrels i reitera el compromís de la ciutat amb la justícia i la pau. La il·lustració ens mostra indrets singulars de la ciutat, els colors de la bandera ucraïnesa sortint d’una trompeta, un castell elevant-se cap al cel i molts altres detalls per descobrir, mentre les tres figures femenines principals es banyen els peus a la Mediterrània.

El cartell es pot recollir de manera gratuïta a la Sala Ciutat (carrer de la Ciutat, 2) i al Palau de la Virreina (la Rambla, 99) fins que se n’exhaureixin les existències. També es pot descarregar en alta qualitat al repositori de cartelleria municipal.

Carla Simón, pregonera de la festa

La directora, escriptora i productora de cinema Carla Simón serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la Mercè amb un pregó que, any rere any, obre la programació de la festa. Autora d’obres de ficció i de documentals, Simón hi aporta una mirada íntima i propera, alhora que aborda temes universals des d’una perspectiva humanista. Amb Estiu 1993 o Alcarràs, més recent, ha consolidat la seva trajectòria com a creadora cinematogràfica.

Roma, ciutat convidada

La Mercè manté una de les seves tradicions més enriquidores de la programació, i enguany convida la ciutat de Roma a participar en la festa amb propostes artístiques que ens apropin l’escena cultural de la capital italiana.

Més informació

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Llanes Santa Eulàlia
Món Ibèric
Catalunya Confort
Opticalia Jumir
Automoto Ilvi
Inspira't Perruqueria
Xarcuteria Delicatessen Garciz
Carregant...
x
X