Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Centenars de famílies participen en la celebració del 150 aniversari

2 de maig de 2016 - Any Fabra

  • La Unió de Comerciants Fabra Centre va organitzar durant tot el dissabte 27 d'abril un seguit de  tallers i espectacles de titelles i una passejada d’actors pel passeig Fabra i Puig
  •  Més de 200 nens i nenes del barri també van participar al concurs de dibuix sobre la figura de l'empresari català

Barcelona, 2 de maig de 2016. Centenars de famílies van gaudir durant el passat dissabte dels espectacles de titelles ubicats davant de les botigues dels associats a la Unió de Comerciants Fabra Centre en el marc de la commemoració dels 150 anys del naixement de Ferran Fabra i Puig, prohom barceloní que dona nom al passeig.

Durant tot el dia es van realitzar activitats lúdiques diverses, com tallers de titelles, una gimcana, una recreació històrica, i un concurs de dibuix infantil, amb l'objectiu d'aprofitar la celebració d'aquest esdeveniment històric per dinamitzar el comerç d'aquest eix barceloní.

Quatre grups de titelles de la Escuela de Marionetas de Pepe Otal van fer diferents passis per tota l'avinguda. Durant el matí, a la plaça Virrei Amat, prop d'un centenar de nens i nens van participar en dos tallers de creació de titelles amb materials reciclats a càrrec de l'Associació de Titelles de Roquetes, i també el grup d'actors i actrius de recreació històrica "Associació Retrofuturista Nautilus" van recórrer tot el carrer amb vestits de l'època i interactuant amb els ciutadans que passejaven en aquells moments.

Una altra de les activitats que va tenir una gran acceptació va ser la gimcana "On es en Fabra?", mitjançant la qual els nens i nenes havien de buscar una figura amb característiques especials que representa l'industrial i polític als aparadors de les diferents botigues del passeig Fabra i Puig. Es van repartir més de 200 premis als nens i nenes què van buscar durant el dissabte pels aparadors dels comerços associats uns ninots que portaven pantalons grocs, armilla vermella i samarreta verda.

Finalment, es va celebrar un concurs de dibuix infantil sobre la figura de Fabra i Puig que va comptar amb la participació de 198 nens i nenes del barri i de les escoles de la zona en les categories de 5 a 7 anys, de 8 a 9 anys i de 10 a 11.

Ferran Fabra i Puig va ser un important empresari barceloní, alcalde de la ciutat i veritable vertebrador de barris com Porta o Vilapicina i la Torrellobeta, a través de  l'emblemàtica empresa del tèxtil Fabra i Coats, motor econòmic i de cohesió social.

Els nostres socis

Autoescola Escòcia
Abacus
Inmuebles Galanti
La Esquinica
Gelateria Brina
Oh! la, la
José Simón Perruquer
Carregant...
x
X