Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

El Govern obre el tràmit per demanar els ajuts a la solvència empresarial ampliat a tots els sectors d'activitat

27 de juliol de 2021

  • Des de ahir dimecres, i fins el 30 de juliol, autònoms i empreses ja poden demanar els ajuts a través del portal Canal Empresa.
  • El tràmit telemàtic es posa en marxa després de decisió pactada pel Govern amb els agents socials, d’ampliar la línia d’ajuts a tots els sectors d’activitat afectats per la crisi.
  • Els requisits i procediment per sol·licitar-lo són els mateixos que en l’anterior convocatòria i, igualment, en la concessió dels ajuts no es tindrà en compte l’ordre cronològic de presentació. Es valoraran amb els mateixos criteris totes les sol·licituds presentades dins del termini i que compleixin els requisits.
  • Els imports també seran els mateixos que a la convocatòria del juny.
  • Amb l’ampliació de la línia a tots els sectors d’activitat, el Govern preveu arribar a esgotar l’import disponible, uns 463 milions d’euros.

Ahir dimecres, 21 de juliol, a les 9 hores, es va obrir el formulari d'inscripció prèvia per accedir als ajuts extraordinaris directes per a la solvència empresarial, adreçats a autònoms i empreses. El tràmit telemàtic —que es realitza a través del Canal Empresa— es posa en marxa demà després de la decisió pactada divendres pel Govern amb els agents socials en el marc del Consell de Diàleg Social, d’ampliar la línia d’ajuts a tots els sectors d’activitat afectats per la crisi. Amb l’ampliació acordada, s’inclouen tots els sectors d’activitat d’empreses i autònoms, excepte aquells exclosos expressament al Reial Decret Llei 5/2021, com el financer.

El procediment serà exactament igual que a l’anterior convocatòria, de tal manera que amb la inscripció prèvia ja no caldrà fer cap altre tràmit posterior. Els requisits per accedir-hi seran els mateixos que en la primera convocatòria, però sense la limitació de sectors. En la concessió dels ajuts no es tindrà en compte l’ordre cronològic de la presentació de les sol·licituds, de manera que es valoraran amb els mateixos criteris totes les sol·licituds presentades dins del termini i que compleixin els requisits.

Els imports també seran els mateixos que a la convocatòria del juny: autònoms que tributin per estimació objectiva de l’IRPF (sistema de mòduls) rebran fins a 3.000 euros. La resta de sol·licitants rebran entre 4.000 i 200.000 euros.

Amb aquesta nova convocatòria oberta a tots els sectors, el Govern preveu arribar a esgotar l’import disponible, uns 463 milions d’euros.

Més info a l’ordre ECO 153/2021.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Sira's Joies
Farmàcia Virrei Amat
Elim Home
Món Ibèric
Patatús
Bar Barrigó
Vitaldent
Carregant...
x
X