Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

El Mercat de la Mercè fa 60 anys

21 d'abril de 2021

Aquest abril ha fet 60 anys de l’obertura de portes del Mercat de la Mercè, que es va inaugurar oficialment el 19 de març de 1961, coincidint amb Sant Josep, però que no va obrir les portes fins el 8 d’abril del mateix any.

Sis dècades després, el mercat segueix en ple rendiment. Per celebrar-ho, els i les paradistes han repartit cupons entre la clientela per un total de 3.000 euros en vals de compra i, a més, han engalanat el mercat durant una setmana per a l’ocasió. Tot i que la situació de pandèmia i les mesures sanitàries que es requereixen han impedit una celebració més festiva i no s’han pogut organitzar activitats, les felicitacions al mercat han seguit arribant.

Actualment, l’equipament disposa de 55 establiments: 53 parades (amb dos bars interiors i un d’exterior), i dos comerços amb béns no comestibles, concretament una floristeria i una botiga de roba. L’any 2011 va rebre el premi al “Millor mercat del món” que atorga l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, després d’esdevenir el primer mercat municipal a associar-se a un eix comercial.

El mercat es renova

En els darrers anys, al mercat s’hi han fet dues remodelacions importants. La primera l’any 2017, quan es va renovar la façana del carrer Sant Iscle amb l’objectiu de millorar-ne la il·luminació i l’amplitud i, a la vegada, facilitar l’accés per a les persones amb mobilitat reduïda.

L’any passat també es va executar una reforma de la façana, aquesta vegada la del passeig de Fabra i Puig, que és la principal, i es van adequar els accessos del passeig amb el carrer Aneto. La remodelació va seguir els criteris que ja es van fer servir per a la façana de Sant Iscle en el sentit de millorar la visibilitat i la representativitat del mercat com a equipament públic, i fer servir materials més naturals d’acord amb el producte fresc del mercat i en relació amb el seu entorn.

Mercats de Barcelona

Els nostres socis

Bar Barrigó
Beth's Hair Store
Ovante
Print Center Fabra
Vitaldent
Farmacia Virrei
Kings Sweets
Carregant...
x
X