Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Empresa i Coneixement activa la línia d'ajuts de 15 milions d'euros per als comerços obligats a tancar per la Covid-19

22 de gener de 2021

  • El Departament d’Empresa i Coneixement ha publicat avui les bases d’aquesta línia d’ajuts, amb l’objectiu de pal·liar les pèrdues ocasionades als comerços tancats del 7 al 24 de gener, en compliment de les restriccions aprovades pel Procicat.
  • S’hi podran acollir els establiments situats en centres, galeries i recintes comercials, i els locals comercials de més de 400 metres quadrats. Cada beneficiari rebrà una aportació de 3.750 euros.
  • La convocatòria s’obrirà en els propers dies i els ajuts es podran demanar per via telemàtica a través del Canal Empresa.
  • Els sol·licitants únicament hauran de presentar el formulari amb una declaració responsable de compliment dels requisits, i adjuntar dues fotos de l’establiment (una de l’interior i una de l’exterior).

El Departament d’Empresa i Coneixement ha activat la línia de 15 milions d’euros per als comerços tancats del 7 al 24 de gener, d’acord amb les restriccions aprovades pel Procicat per fer front a la pandèmia de la Covid-19. El DOGC ha publicat avui les bases d’aquesta línia d’ajuts, que s’articula a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i que s’obrirà en els propers dies.

L’objectiu d’aquesta línia és contribuir a la reactivació del sector comerç al detall, davant els efectes causats pel tancament decretat del 7 al 17 de gener per la resolució SLT/1/2021 de 4 de gener, en el marc de les mesures sanitàries per contenir la pandèmia, i prorrogat fins al 24 de gener, a través de la resolució SLT/67/2021, de 16 de gener.

Beneficiaris

Els beneficiaris són autònoms i pimes dedicats a les activitats de comerç al detall afectats per l’ordre de tancament sanitari. En concret, se’n podran beneficiar els establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i les botigues de productes no essencials de centres, galeries i recintes comercials.

Els ajuts consistiran en un aportació per establiment, que serà de 3.750 euros.

La presentació de les sol·licituds es farà temàticament a través del Canal Empresa, omplint el model formalitzat que es pot trobar al web del CCAM, de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Coneixement. Només caldrà fer una declaració responsable acreditant que es compleixen els requisits previstos a les bases, i adjuntar dues fotos de l’establiment (una de l’interior i una de l’exterior).

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat.

Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats. Les subvencions s’atorgaran per ordre cronològic de presentació de la sol·licitud.  

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Clínica del Peu
Forn del Passeig
Elim Home
Automoto Ilvi
Audiologia Universitària
Ferreteria Barcelona
Xurreria Laia
Carregant...
x
X