Fismuler, Echegaray i Casa Petra, Premis Barcelona Restauració 2022
21 de juliol de 2022
El restaurant Fismuler de Ciutat Vella, l’Echegaray del districte de Sant Martí i Casa Petra de Les Corts han estat els guanyadors dels Premis Barcelona Restauració 2022, que s’han lliurat en una gala celebrada a la Fàbrica Moritz amb l’assistència d’unes 200 persones. Aquests guardons, que enguany han arribat a la seva tercera edició, els impulsa l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2017 per difondre l’oferta gastronòmica i restauradora de qualitat de la ciutat. La gala ha comptat amb la intervenció de Montserrat Ballarín, regidora de Comerç i Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda, i de Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona.
Concretament, el restaurant Fismuler ha estat premiat en la categoria Qualitat Gastronòmica per “oferir una cuina urbana, fresca, sense complicacions i de molta qualitat per a tots els públics”; l’Echegaray, en la d’Integració al Barri, per representar “una aposta jove de cuina popular de fort arrelament al barri gràcies a la compra diària al mercat”, i, finalment, Casa Petra ha estat premiat en la categoria de Local Notori o Innovador “per esdevenir un espai polivalent, sorprenent, diferenciador, transversal i acollidor”, en paraules del jurat.
Enguany s’han entregat quatre premis més dividits en dues categories noves. Can Culleretes i Ca l’Isidre, ambdós de Ciutat Vella, han rebut la Menció Honorífica “per la seva contribució excepcional en posar en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps, ajudant a forjar la identitat cultural pròpia del model de restauració de la ciutat i servint de guia per a futures generacions”, explicaven des del jurat. Per la seva part, El Racó del Peix (Horta-Guinardó) i Casa Amàlia (Eixample) han rebut el Premi a la Sostenibilitat, que guardona les bones pràctiques vinculades als principis de sostenibilitat i economia circular dels establiments. En el seu cas, per mostrar “dos exemples clars de com és la nova restauració de Barcelona. Una restauració amb valors, dedicació i amb compromís amb el barri i amb unes polítiques de contractació i cura del producte sostenibles”.
Durant el torn de parlaments, Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercat, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat que “aquests premis són un homenatge per reconèixer i agrair als establiments i les persones que representen els millors valors de la restauració de Barcelona: la sostenibilitat, la innovació, la integració al barri i la qualitat gastronòmica. I d’altres que recorden que si Barcelona vol ser una ciutat de proximitat, amb espais per conviure i gaudir, compromesa amb els objectius de desenvolupament sostenible i amb una tradició pròpia ha de tenir una restauració de primera divisió”. Tots els establiments finalistes i guardonats poden consultar-se aquí.
Els establiments guardonats han estat:
- Premi Barcelona Restauració en la categoria de Qualitat Gastronòmica: restaurant FISMULER, del districte de Ciutat Vella, per la qualitat gastronòmica original i sostenible.
- Premi Barcelona Restauració en la categoria d’Integració en el barri: restaurant ECHEGARAY, del districte de Sant Martí, per la llarga tradició com a referent en la cohesió del barri.
- Premi Barcelona Restauració en la categoria de Local notori o innovador: restaurant CASA PETRA, del districte de Les Corts, per proposta global diferenciada.
- Mencions Honorífiques: CAN CULLERETES i CA L’ISIDRE
- Premis a la Sostenibilitat: EL RACÓ DEL PEIX i CASA AMÀLIA
El jurat del Premis Barcelona Restauració 2022 ha estat format per un conjunt de professionals del sector presidits per la regidora de Comerç, Mercat, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín Espuña. En detall, n’han format part el director de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Vázquez Asencio; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias Suriol; el president de l’associació Restaurants Sostenibles, Sergio Gil Flores; la periodista experta en gastronomia Tana Collados Lluró; l’experta en turisme i restauració Eva Ballarín, i el director de l’Observatori de l’Alimentació del Parc Científica de Barcelona, Jesús Contreras Hernández.
Més informació