Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Fismuler, Echegaray i Casa Petra, Premis Barcelona Restauració 2022

21 de juliol de 2022

El restaurant Fismuler de Ciutat Vella, l’Echegaray del districte de Sant Martí i Casa Petra de Les Corts han estat els guanyadors dels Premis Barcelona Restauració 2022, que s’han lliurat en una gala celebrada a la Fàbrica Moritz amb l’assistència d’unes 200 persones. Aquests guardons, que enguany han arribat a la seva tercera edició, els impulsa l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2017 per difondre l’oferta gastronòmica i restauradora de qualitat de la ciutat. La gala ha comptat amb la intervenció de Montserrat Ballarín, regidora de Comerç i Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda, i de Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona.

Concretament, el restaurant Fismuler ha estat premiat en la categoria Qualitat Gastronòmica per “oferir una cuina urbana, fresca, sense complicacions i de molta qualitat per a tots els públics”; l’Echegaray, en la d’Integració al Barri, per representar “una aposta jove de cuina popular de fort arrelament al barri gràcies a la compra diària al mercat”, i, finalment, Casa Petra ha estat premiat en la categoria de Local Notori o Innovador “per esdevenir un espai polivalent, sorprenent, diferenciador, transversal i acollidor”, en paraules del jurat. 

Enguany s’han entregat quatre premis més dividits en dues categories noves. Can Culleretes i Ca l’Isidre, ambdós de Ciutat Vella, han rebut la Menció Honorífica “per la seva contribució excepcional en posar en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps, ajudant a forjar la identitat cultural pròpia del model de restauració de la ciutat i servint de guia per a futures generacions”, explicaven des del jurat. Per la seva part, El Racó del Peix (Horta-Guinardó) i Casa Amàlia (Eixample) han rebut el Premi a la Sostenibilitat, que guardona les bones pràctiques vinculades als principis de sostenibilitat i economia circular dels establiments. En el seu cas, per mostrar “dos exemples clars de com és la nova restauració de Barcelona. Una restauració amb valors, dedicació i amb compromís amb el barri i amb unes polítiques de contractació i cura del producte sostenibles”.

Durant el torn de parlaments, Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercat, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat que “aquests premis són un homenatge per reconèixer i agrair als establiments i les persones que representen els millors valors de la restauració de Barcelona: la sostenibilitat, la innovació, la integració al barri i la qualitat gastronòmica. I d’altres que recorden que si Barcelona vol ser una ciutat de proximitat, amb espais per conviure i gaudir, compromesa amb els objectius de desenvolupament sostenible i amb una tradició pròpia ha de tenir una restauració de primera divisió”. Tots els establiments finalistes i guardonats poden consultar-se aquí

Els establiments guardonats han estat: 

  • Premi Barcelona Restauració en la categoria de Qualitat Gastronòmica: restaurant FISMULER, del districte de Ciutat Vella, per la qualitat gastronòmica original i sostenible.
  • Premi Barcelona Restauració en la categoria d’Integració en el barri: restaurant ECHEGARAY, del districte de Sant Martí, per la llarga tradició com a referent en la cohesió del barri.
  • Premi Barcelona Restauració en la categoria de Local notori o innovador: restaurant CASA PETRA, del districte de Les Corts, per proposta global diferenciada.
  • Mencions Honorífiques: CAN CULLERETES i CA L’ISIDRE
  • Premis a la Sostenibilitat: EL RACÓ DEL PEIX i CASA AMÀLIA

El jurat del Premis Barcelona Restauració 2022 ha estat format per un conjunt de professionals del sector presidits per la regidora de Comerç, Mercat, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín Espuña. En detall, n’han format part el director de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Vázquez Asencio; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias Suriol; el president de l’associació Restaurants Sostenibles, Sergio Gil Flores; la periodista experta en gastronomia Tana Collados Lluró; l’experta en turisme i restauració Eva Ballarín, i el director de l’Observatori de l’Alimentació del Parc Científica de Barcelona, Jesús Contreras Hernández.

Més informació

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Bellas Artes Gutiérrez
Associació Brahma Kumaris
Centre Kyomu
Fabra Seguretat
Librería Santos Ochoa
La Esquinica
Farmacia Virrei
Carregant...
x
X