Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Inaugurada l'exposició "Ferran Fabra i Puig: industrial, polític i barceloní"

10 d'abril de 2016

  • Un grup d'actors i actrius de recreació històrica van recórrer el passeig la tarda de dissabte interactuant amb el públic
  • Durant tot l'any la Unió de Comerciants de Fabra Centre farà accions per recuperar la figura del personatge que dóna nom al passeig i per revitalitzar el comerç de proximitat

Barcelona, 10 d'abril de 2016. La Unió de Comerciants Fabra Centre va iniciar ahir dissabte, 9 d'abril,  un seguit d'accions i esdeveniments per a commemorar els 150 anys del naixement de Ferran Fabra i Puig, prohom barceloní que dona nom al passeig i a la entitat que agrupa a un total de 40 botigues. A aquesta inauguració van assistir dos nets de Ferran Fabra i Puig i l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco.

El primer d'aquest seguit d'actes va ser la inauguració de l'exposició fotogràfica "Ferran Fabra i Puig: industrial, polític i barceloní", al Centre Cívic  Can Basté (Passeig Fabra i Puig, 274-276). Prèviament, Antoni Martínez, portaveu de  l'Associació d'Amics de Fabra i Coats, va fer una conferència sobre la figura de l'empresari i l'emblemàtica fàbrica barcelonina.

D'altra banda,  un grup d'actors i actrius de recreació històrica de "l'Associació Retrofuturista Nautilus", va  fer un recorregut pel Passeig Fabra i Puig interactuant amb els vianants i els dependents de les botigues.

Durant tot l'any (especialment els mesos d'abril, juliol i desembre), davant les botigues dels associats i en els seus aparadors, es realitzaran actuacions i concursos,  així com promocions diverses que han de dinamitzar el comerç al passeig.

El doble objectiu d'aquestes accions és aconseguir que els barcelonins s'apropin a una zona amb un ampli ventall de botigues especialitzades en un àrea sovint oblidada comercialment  i recuperar la figura d'aquest empresari barceloní, que va ser alcalde de Barcelona i veritable vertebrador de barris com Porta o Vilapicina i la Torrellobeta, a través de la Fabra i Coats, motor econòmic i de cohesió social.

Els nostres socis

El Racó de la Sargantana
Farmacia Mª Loreto Cardellá
Autoescola Escòcia
Panes Creativos
Automoto Ilvi
Administració de Loteria núm. 90
Anna Sánchez Benestar Integral
Carregant...
x
X