Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa una estratègia per impulsar l'activitat econòmica als locals en planta baixa

3 de maig de 2021

Amunt persianes és com s'anomena la nova estratègia de dinamització dels locals en planta baixa que ha posat en marxa l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta mesura té com a objectiu impulsar l’activitat econòmica i l’ocupació en els locals en planta baixa de la ciutat, després de l’impacte de la crisi generada per la covid-19.

El consistori invertirà en aquesta estratègia un total de 17 milions d’euros durant el 2021 per aconseguir dinamitzar tots aquells locals de planta baixa que es troben buits -actualment són un total de 5.300, segons dades dels principals portals immobiliaris-, així com locals que ja presenten activitat econòmica per tal d’evitar més tancaments i fomentar-ne l'ocupació.

La principal mesura, i per la qual es destinarà 16 milions d’euros, consisteix en la compra pública de locals en planta baixa buits, d’entre 60 i 1.000 metres quadrats, que posteriorment formaran part d’una cartera de baixos de protecció oficial de lloguer perquè les persones que vulguin impulsar el seu negoci tinguin un espai per fer-ho.

Els usos d’aquests locals en planta baixa que adquirirà l’Ajuntament durant els mesos propers mesos seran molt específics. Concretament, els locals adquirits es destinaran a comerços i serveis de proximitat; emprenedoria i creativitat; educació, formació i recerca; centres de treball; equipaments socials i assistencials; logística; i a iniciatives de l’economia social i solidària.

Paral·lelament, i des de fa uns dies, ja es poden sol·licitar els ajuts Impulsem el que fas, de fins a 50.000 euros, per a projectes que contribueixin al desenvolupament socioeconòmic del seu entorn i que contribueixin a mantenir o fer créixer una activitat empresarial ja existent, traslladar un activitat econòmica de planta pis a planta baixa o impulsar una iniciativa de nova creació.

Amunt persianes és una mesura innovadora i global. Una iniciativa urgent i amb una estratègia de llarg recorregut que vol fomentar l’activitat comercial a tots i cadascun dels barris i districtes de Barcelona.   

Barcelona Activa

Els nostres socis

Centre Veterinari Anima'ls
Sira's Joies
Perfumeria Duca Jordi Canals
Amplifon
Xarcuteria Delicatessen Garciz
Motorace BCN
Inmuebles Galanti
Carregant...
x
X