Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Nou Barris, de festa!

3 de maig de 2023

Torna la Festa Major del districte del 18 al 21 de maig amb novetats com una ruta guiada amb autobús panoràmic, la mostra de comerç de Fabra i Puig i més música.

A Nou Barris, el maig no és maig si no hi ha festa major. I com que aquí no es tracta de saltar-se cap mes de l’any, ho confirmem, el districte tornarà a gaudir enguany de la seva Festa Major! En aquesta edició, comença el dijous 18 de maig i acaba tres dies després, el diumenge 21.

Ben aviat us adjuntarem el programa complet de la festa. De moment, us en destaquem alguns aspectes.

La música urbana i Martirio, protagonistes musicals

La música serà enguany més protagonista que mai. D’una banda, el divendres 19, quan la plaça Major de Nou Barris acollirà les actuacions de Nickzzy, Almacor, Chema Rivas, Alvert i Scorpio en el marc de la festa Els 40 Urban Party Nou Barris, organitzada per l’emissora de ràdio musical més escoltada del país.

La Festa Major de Nou Barris també ens durà un retrobament molt esperat. La cantant Martirio torna al districte 23 anys després. L’última vegada no només hi va actuar, també en va ser la pregonera. El seu retorn arriba dins del més que consolidat festival de flamenc R(OLES), incorporat des de l’any passat a la Festa Major. Juntament amb Martirio, al llarg dels dos dies de festival, dissabte 20 i diumenge 21 de maig, podrem gaudir també de les actuacions de Carmen i Maria, Las Opinólogas, i de Flamenco Metropolitan. Enguany, amb canvi d’escenari inclòs, ja que el festival se celebrarà a la plaça Sóller.

Un bus panoràmic

Una de les grans novetats de la Festa Major de Nou Barris d’enguany serà la possibilitat de recórrer de forma gratuïta alguns dels espais més emblemàtics del districte en un bus panoràmic. Operarà dissabte 20 i diumenge 21 de maig amb aquest interval horari: al matí, de les 10.30 a les 12 hores i de les 12 a les 13.30 hores, i a la tarda, de les 16 a les 17.30 hores i de les 17.30 a les 19 hores.

Accessibilitat

El bus incorporarà les mesures d’accessibilitat habitualment previstes en aquest servei. I és que la Festa Major de Nou Barris arriba amb les mesures d’accessibilitat necessàries perquè tothom pugui gaudir-ne. Així, l’entrega dels Premis Nou Barris del 18 de maig tindrà servei de subtitulació i d’interpretació en llengua de signes. L’endemà, 19 de maig, el pregó disposarà també de l’habitual servei d’interpretació en llengua de signes i, per primera vegada, incorporarà 15 cadires amb servei de bucle magnètic. En el posterior concert de la Banda Municipal de Barcelona també es podrà disposar d’aquestes cadires. Així mateix, hi haurà cinc motxilles vibratòries i bucles magnètics individuals per al concert de l’orquestra Aquarius del dissabte 20 de maig. Finalment, les visites guiades també oferiran servei d’interpretació en llengua de signes prèvia reserva al correu electrònic spitnb@bcn.cat.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Blau
El Racó de la Sargantana
Abacus
Bocas & Dientes
Audiologia Homs
El Taní
Carregant...
x
X