Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Oberta la convocatòria de subvencions per a la transformació digital del comerç i la restauració

9 d'abril de 2021

La situació de la covid-19 ha demostrat la importància que té per al petit comerç i la restauració de Barcelona ser presents, també, a l'entorn digital. Així, amb l'objectiu de seguir millorant el nivell de maduresa digital dels establiments i poder donar resposta a les noves necessitats de la ciutadania, la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l'Ajuntament de Barcelona ha activat una línia de subvencions dotada amb un milió d'euros per ajudar el teixit comercial i el sector de la restauració a fer el salt al món digital.

L’ajuda econòmica forma part d’un paquet de mesures més ampli impulsat conjuntament per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum i Barcelona Activa que inclou  també l’assessorament necessari per crear un pla de digitalització i l’accés a un catàleg formatiu amb més de 50 cursos per seguir en línia.

Concretament, les noves subvencions consten de quatre modalitats, classificades segons el tipus de despeses subvencionables.

  • Modalitat 1: Obtenir una presència bàsica o àmplia a Internet. Inclou la creació o renovació de pàgines web, de perfils a xarxes socials, de Google My Business; la creació de continguts digitals; la instal·lació i configuració d’eines d’analítica de dades i l’adaptació del web al Reglament General de Protecció de Dades (RGPD).
  • Modalitat 2: Obtenir una presència activa a Internet. Inclou serveis de màrqueting digital com l’elaboració de pla de màrqueting digital, campanyes de publicitat en línia, posicionament a cercadors i analítica web i xarxes socials. També comprèn els serveis de comunicació digital com la creació de continguts digitals o la gestió i publicació de continguts al web, a les xarxes socials (community manager) i via correu electrònic (newsletter).
  • Modalitat 3: Transformació de l’establiment en comerç i restauració digital. En termes generals, inclou la digitalització de productes, la venda en línia a través de plataformes existents, la implementació de la venda en línia i la integració amb sistemes d’informació de l’establiment.
  • Modalitat 4: Digitalització dels processos de l’establiment. Inclou sistemes de cartellera digital, sistemes de gestió informatitzada i gestió de magatzem.

La quantia de la subvenció serà del 50% del cost de projecte, amb un import màxim de 6.000 € per sol·licitud i podrà ser sol·licitada exclusivament per establiments comercials individuals de venda al detall; parades de mercats municipals i establiments comercials individuals que prestin algun dels següents serveis: tallers i serveis de reparacions mecànics, serveis fotogràfics i audiovisuals, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, agències de viatges detallistes, tintoreries i bugaderies, perruqueries, salons d’estètica i bellesa, servei de menjar preparat i càtering, bars i restaurants o clíniques veterinàries amb botiga física. Aquests establiments comercials hauran de disposar de local comercial situat en planta baixa i/o a peu de carrer en trama urbana a la ciutat de Barcelona i tenir seu fiscal a la província de Barcelona.

Com es pot presentar la sol·licitud

La documentació de sol·licitud es pot presentar entre el 31 de març de 2021 i el 13 de maig de 2021 de forma telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/oficinavirtual/ca, seguint les instruccions indicades en aquest portal de tràmits. Cal disposar del corresponent certificat digital. També es pot presentar presencialment a les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona (OAC).

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Patatús
La Retro Vermuteria
Cliché
Can Cuxart
Catalunya Confort
Ferreteria Càndida
Beth's Hair Store
Carregant...
x
X