Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Primer paquet d'ajudes del 2021 per pal·liar els efectes de la Covid-19 al sector cultural

11 de febrer de 2021

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el secretari general de Cultura, Lluís Baulenas, han encapçalat avui una sessió informativa per explicar el primer paquet d’ajudes del 2021 per pal·liar els efectes de la Covid al sector cultural.

Aquest primer paquet suposa una injecció extra de 23.765.000 euros extres, amb l’objectiu de donar suport als treballadors culturals, companyies i indústries especialment afectades per les mesures restrictives que imposa la COVID19.

La consellera Ponsa ha destacat que “aquests ajuts són el resultat de l’experiència que ens ha aportat la gestió de la convocatòria 2020, el contacte amb el sector i el monitoratge permanent de l’impacte de la pandèmia al sector, per una banda; de l’impacte de les mesures que desplega el Departament, per una altra i la comparativa amb la gestió a la resta d’Europa. Seguirem amatents amb l’objectiu de ser al màxim d’útils possible”.

A la sessió informativa d’avui s’han presentat sis línies d’ajuts: una línia està destinada a la compensació d’aforaments a sales d’arts escèniques i musicals, amb una dotació de 7,8 milions. El secretari general ha destacat que les restriccions sanitàries obliguen, en aquests moments, a un 50% de l’aforament de la sala, però que les sales necessiten d’un 66% de l’aforament per poder funcionar bé. En aquest sentit, el Departament de Cultura ha creat ajuts per compensar aquestes pèrdues, i els ha reforçat especialment degut al confinament municipal del 7 de gener al 7 de febrer. “No volem que hi hagi activitats que es deixin de fer per un tema d’aforaments”, ha manifestat Baulenas.

Amb la finalitat de donar suport als professionals en actiu, s’ha creat una segona línia d’ajuts, de 4,5 milions d’euros, per a aquells professionals i tècnics que no es puguin acollir a cap altra ajuda, i que es vehicularà a través del Departament de Treball.

Per compensar el tancament forçós de cinemes i sales de concerts, s’han creat dues línies més: una dotada amb 4 milions d’euros, i la segona amb 2,2 milions. “Volem que quan s’aixequin les restriccions tinguin capacitat d’obrir”, ha afegit el secretari general.

Per últim, en aquest primer paquet, 800.000 euros aniran destinats a despeses estructurals i de funcionament de la cultura popular.

A banda d’aquestes noves línies, el Departament de Cultura està fent un esforç extra per avançar al màxim les subvencions regulars i agilitar pagaments. “Pràcticament totes les del darrer trimestre han estat liquidades”, ha reblat la consellera.

En el darrer trimestre del 2020, el Departament de Cultura va destinar 51,2 milions d’euros a nous ajuts, que va suposar un increment del 18% en el pressupost, i va atendre més de 7.000 sol·licituds entre professionals, empreses i entitats.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Calzados el Paseo
Clínica del Peu
Cuina de Mercat
Blau
Associació Brahma Kumaris
Amplifon
La Retro Vermuteria
Carregant...
x
X