Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Prop de 4 milions d’euros en projectes de proximitat per a Nou Barris

5 de març de 2021

Nou Barris rebrà aquest any 3.708.671 euros per dur-hi a terme projectes de proximitat, bàsicament destinats a la millora d’equipaments, parcs, jocs infantils, espais públic i carrils bici, així com l’adquisició de finques que es consideren d’interès públic. Són aquests:

 • Execució del projecte de retirada d’amiant a l’escola Prosperitat

Aquesta inversió va acompanyada d’una altra inversió de Pla de Barris que ajudarà també a afrontar una rehabilitació major del centre educatiu. Inversió de 1.300.000 euros.

 • Execució del projecte de rehabilitació actual de Can Valent

Rehabilitació de l’edifici de la Masia de Can Valent, a Porta. Inversió de 825.000 euros.

 • Inici del projecte de la Masia de Can Valent com a equipament

Aquest projecte haurà de ser una segona fase d’intervenció després d’haver-se executat el projecte de rehabilitació de l’estructura. Inversió de 40.000 euros.

 • Continuïtat de l’elaboració del projecte del nou CEM Artesania

El nou CEM Artesania, promesa pendent des de fa molts anys al barri de Canyelles, requereix d’un total de 700.000€. Amb aquest acord s’inicia l’elaboració del projecte i s’aconsegueix el projecte bàsic per a aquest any. Inversió de 380.000 euros.

 • Dotació de tecnologia i altres elements a equipaments públics

Dotació de material tecnològic com per exemple portàtils o equips de so, i també d’altres com carpes per als equipaments públics de proximitat. Aquesta dotació de material ha de facilitar la digitalització de l’activitat sociocultural però també l’autonomia d’organització d’algunes accions. Haurà d’estar a disposició d’entitats i persones usuàries d’aquests equipaments. Inversió de 200.000 euros.

 • Petit manteniment a l’escola Benjamí

Aquest espai pendent de remodelar íntegrament l’estan fent servir algunes entitats del barri. Es vol fer una intervenció de manteniment que permeti donar major confort a les persones usuàries. Inversió de 200.000 euros.

 • Ajuts per a l’accessibilitat dels comerços

Bossa d’inversió per proveir d’accessibilitat als comerços però també a equipaments i locals d’entitats des de l’espai públic. Inversió de 200.000 euros.

 • Accions a l’espai públic de la plaça Francesc Layret

Intervencions de millora a la plaça Francesc Layret des dels àmbits de pavimentació, mobiliari com bancs, i jardineria. Inversió de 165.000 euros.

 • Mobiliari esportiu als parcs

Instal·lació d’elements esportius als parcs i jardins com taules de tennis taula, cistelles de bàsquet… i substitució o restauració de les més antigues. Inversió de 100.000 euros.

 • Redacció del projecte de passera a Ciutat Meridiana amb Montcada

Elaboració del projecte per a la construcció d’una passera entre el barri de Ciutat Meridiana (Barcelona) i el barri de Can Cuiàs (Montcada), que faciliti la mobilitat ja existent entre el veïnat d’ambdós barris i que també protegeixi el patrimoni, l’aqüeducte que connecta els dos municipis. Inversió de 40.000 euros.

 • Carril bici a Arnau d‘Oms entre Fabra i Puig i Pintor Alsamora

Elaboració del projecte executiu de la baixada a la calçada del carril bici que ara mateix està sobre vorera al carrer Arnau d’Oms, en el tram entre el passeig de Fabra i Puig i el carrer Pintor Alsamora, fet que permetrà donar continuïtat al carril bici ja existent sobre calçada de Rio de Janeiro. Inversió de 33.000 euros.

 • Anàlisi previ de l’estat del Xalet Trinitat Nova

Primer pas per protegir aquest element patrimonial al barri de Trinitat Nova i recentment municipalitzat. Primers estudis de l’estat de l’estructura. Inversió de 20.000 euros.

 • Fons d’inversió addicional al Districte

Bossa d’inversió pendent de concretar. Possibles actuacions de manteniment d’escultures, millores a la via pública, accions de memòria històrica o millora acústica d’equipaments. Inversió de 205.671 euros.

 • Inversió de 30 milions per a tota la ciutat

Seguint amb l’acord pressupostari signat pels partits del Govern de la ciutat i el grup municipal d’ERC, s’ha concretat el desenvolupament d’un fons d’inversió de 30 milions d’euros per a projectes de proximitat a tots els districtes de la ciutat. Durant el 2021, s’executaran un total de 83 actuacions d’impacte directe en la ciutadania, amb un èmfasi especial en la millora de l’espai urbà i el reforç dels serveis socials i d’atenció.

La concreció dels projectes s’ha treballat les darreres setmanes amb la participació dels consellers i conselleres de districte dels tres grups municipals.

En paral·lel, tots els projectes hauran de ser aprovats pels tres grups municipals que subscriuen l’acord i s’hauran d’executar durant el 2021. Una comissió, que es reunirà cada dos mesos, en farà el seguiment.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Superservis
El Racó de la Sargantana
Automoto Ilvi
Panes Creativos
Els Quatre Cercles Optometria
Luna Seguros
Anna Sánchez Benestar Integral
Carregant...
x
X