Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

S’aixequen la majoria de restriccions d’aforament vigents per la Covid-19

18 d'octubre de 2021

A partir de divendres, 15 d’octubre, atesa l’evolució positiva de les dades epidemiològiques, deixen de tenir efecte la majoria de les restriccions i limitacions d’aforament que estaven vigents a Catalunya per prevenir la covid-19. Es recupera el 100% de l’aforament en espais culturals, equipaments esportius a l’aire lliure, establiments de restauració, universitats, fires i congressos. Se suprimeix també el límit màxim d’assistents a esdeveniments i el nombre màxim de persones per taula a la restauració, així com la distància entre elles. (Informació actualitzada el 15 d’octubre de 2021).

Malgrat l’aixecament de la majoria de restriccions d’aforament, segueix en vigor la recomanació a la ciutadania de no superar el nombre màxim de deu persones (excepte convivents) en reunions i trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat.

La mascareta, a més, segueix sent obligatòria en espais públics o d’ús públic tancats, quan no es pugui garantir la distància d’1,5 metres, al cotxe amb no convivents, en mitjans de transport públics o privats i en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure, si s’està dret o no hi ha prou distància entre els seients.

Oci nocturn

Des del 8 d’octubre els locals d’oci nocturn, els bars musicals i les discoteques poden reobrir (tant exteriors com interiors). Per poder-hi accedir, cal tenir la pauta completa de vacunació o una prova negativa de la covid-19, i s’ha d’acreditar mitjançant el passaport covid, que es pot descarregar des de La Meva Salut. A l’interior dels establiments l’aforament màxim és del 70% i la mascareta és obligatòria.

  • Horari de bars musicals: fins a les 2.30 hores entre setmana i fins a les 3.00 hores els caps de setmana i les vigílies de festius.
  • Horari de discoteques: fins a les 5.00 hores entre setmana i fins a les 6.00 hores els caps de setmana i les vigílies de festius.

Bars i restaurants

A partir del 15 d’octubre poden funcionar al 100% i sense limitacions d’horari (podran tancar a les 2.30 hores de diumenge a dijous i a les 3.00 hores les nits de divendres, dissabte i vigílies de festius). Ja no és necessari separar les taules amb distància de seguretat i ja no es limita a deu el nombre de comensals de cada taula.

Pel que fa a les terrasses de la ciutat de Barcelona, es manté l’horari anterior a la pandèmia, que ja estava en vigor: de diumenge a dijous han de tancar a la mitjanit, i els divendres, dissabtes i vigílies de festius a la una de la matinada.

Equipaments culturals

A partir del 15 d’octubre s’amplia l’aforament de teatres, cinemes, auditoris i circs al 100%. També es permet l’aforament complet en arxius, biblioteques, museus, centres cívics, sales d’exposicions i galeries d’art.

Esdeveniments esportius

A partir del 15 d’octubre s’amplia l’aforament d’esdeveniments esportius a l’exterior al 100%, però es manté la restricció del 80% als espais tancats, com pavellons.

Centres comercials, botigues i comerços

A partir del 15 d’octubre s’amplia l’aforament de centres comercials, botigues i comerços al 100%, així com el dels mercats no sedentaris i les fires de mercat.

Gimnasos

A partir del 15 d’octubre s’amplia l’aforament a piscines i gimnasos, que passen del 70 al 80%.

Activitats lúdiques

A partir del 15 d’octubre s’amplia l’aforament de parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques al 100%, així com el d’activitats relacionades amb el joc.

Ensenyament

A partir del 15 d’octubre es recupera el 100% d’aforament a les aules universitàries, que havien arrencat el curs 2021-2022 amb un 70% de presencialitat.

Les escoles han quedat excloses de l’aixecament de restriccions i mantenen el protocol anterior, amb grups bombolla i mascareta obligatòria a partir de primària.

Consulteu totes les mesures aprovades el 14 d’octubre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Bingo Fabra Centre Asturiano
Xarcuteria Delicatessen Garciz
Xurreria Laia
Anna Sánchez Benestar Integral
Blau
Culinarium
Cuina de Mercat
Carregant...
x
X