Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Tecnologia aplicada per fer més competitius els comerços

13 de maig de 2021

El Laboratori de Comerç de Nova Generació, BCN Retail Lab, neix per personalitzar la digitalització dels comerços, millorar l’anàlisi de l’ús que en fa la clientela i augmentar-ne la competitivitat. Aquest projecte pilot s’està implantant en quatre comerços de l’eix Cor Eixample, després d’haver analitzat les necessitats concretes de cada un, i s’analitzaran els resultats per valorar-ne la implantació en altres zones comercials de la ciutat.

S’han triat quatre comerços que responen a quatre criteris:

  • Cros Croissant Gourmet, cafeteria d’estil italià especialitzada en croissants dolços i salats: té molta presència de veïns i veïnes de l’entorn i molta circulació.
  • Barrabes Esquí i Muntanya, botiga dedicada al món de la muntanya: treballa amb marques reconegudes.
  • Crearte Styling, saló de bellesa integral, taller d’imatge, perruqueria i estètica amb productes biològics: és un local de serveis de proximitat representatiu de l’entorn.
  • Flors Navarro, floristeria amb més de 65 anys d’història: és un establiment singular representatiu de la història i identitat del barri, per poder experimentar el fet d’innovar per conservar negocis.

Després d’analitzar-ne les necessitats, s’ha fet una proposta d’adaptació tecnològica que consta de pantalles interactives per conèixer el perfil, els interessos i el grau de satisfacció de la clientela, sensors per saber quines són les zones més transitades i els productes més buscats o controls d’aforament per elaborar estadístiques dels moments de més afluència.

Al juliol del 2021 es farà el balanç de la prova pilot i es plantejarà la possibilitat d’estendre la iniciativa a d’altres zones comercials de la ciutat.

Projecte conjunt

El Laboratori de Comerç de Nova Generació, BCN Retail Lab, té un pressupost de 150.000 euros en aquesta primera fase i s’ha impulsat conjuntament amb el Cercle Tecnològic de Catalunya.

Es tracta d’una de les iniciatives incloses al Pla de digitalització del comerç per, entre d’altres objectius, disminuir els efectes adversos de la crisi provocada per la pandèmia.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Xurreria Laia
Farmacia Virrei
Administració de Loteria núm. 90
Santa Gloria
Patatús
Librería Santos Ochoa
Opticalia Jumir
Carregant...
x
X