Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Castanyada a Nou Barris!

28 d'octubre de 2022

Encara que no ho sembli (per  la calor), sí, som a la tardor. I, més concretament, a finals d’octubre, el que ens du, indefectiblement, a la castanyada. El nostre districte, com no podia ser d’altra manera, celebra la festa amb el programa que us adjuntem.

I ho fa, també val a dir-ho, recollint la tradició anglosaxona de Halloween, cada vegada més arrelada a casa nostra, fins al punt que algunes propostes, ho veureu, fusionen totes dues festes per satisfer, així, tots els gustos.

I encara que no faci fred, ja ho sabeu, és temps de panellets, castanyes i moniatos. A continuació us donem a conèixer els diferents punts de Nou Barris en què podreu trobar les tradicionals parades d’aquests aliments tan nostres:

  • Passeig de Fabra i Puig, 224 (Mapa +)  (de l’1 d’octubre al 28 de febrer de 2023)
  • Passeig de Fabra i Puig, 260 (Mapa +) (de l’1 d’octubre al 30 de gener de 2023)
  • Passeig de Valldaura, 183 (Mapa +)  (de l’1 d’octubre al 31 de març de 2023)
  • Passeig de Verdum, 55 (Mapa +) (de l’1 d’octubre al 28 de febrer de 2023)
  • Plaça de Francesc Layret, 1 (Mapa +) (de l’1 d’octubre al 15 de novembre de 2022)

Tots Sants, la festa més esperada de la tardor

Tots Sants és la festa de tardor més esperada, durant la qual hi ha el costum de menjar castanyes i fer panellets. Però la festivitat també és el moment de l’any en què recordem els nostres difunts i anem al cementiri a portar flors als avantpassats. De fet, el dia de Tots Sants és l’1 de novembre, moment en què es mengen les castanyes i els panellets. L’endemà, el 2 de novembre, és el dia de difunts, quan es visiten els morts al cementiri i es fan les representacions teatrals.

La festa de Tots Sants és herència d’una celebració celta. L’1 de novembre feien les festes del ‘Semain’ en honor dels morts, perquè és quan comença el període més fosc de l’any, un moment que consideraven màgic perquè creien que s’establien connexions entre els dos mons, el dels vius i el dels morts.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Elim Home
Anna Sánchez Benestar Integral
Cliché
Les Herbes
La Esquinica
Superservis
Carregant...
x
X