Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

La Ciutat de Nadal s’il·lumina el 24 de novembre

22 de novembre de 2021

La plaça de Catalunya serà l’escenari de l’encesa dels llums de Nadal de Barcelona el 24 de novembre a les 18.00 hores, amb un espectacle que podran seguir en directe i presencialment més de mil persones, i no caldrà fer-hi reserva prèvia.

La companyia Ponten Pie donarà el tret de sortida a l’encesa de llums de Nadal 2021 amb l’obra Ombrana, un muntatge de circ i música que aplegarà més d’una vintena d’artistes per retre homenatge a la ciutat, als seus llums i als ciutadans i ciutadanes. A les 18.30 hores s’encendran els llums de Nadal de la plaça de Catalunya i, simultàniament, també s’encendrà tota la il·luminació nadalenca de la ciutat, que es renova amb un nou disseny.

Nou disseny d’enllumenat nadalenc

Tres vies del centre de la ciutat —la plaça de Catalunya, la gran via de les Corts Catalanes i el carrer d’Aragó— estrenaran enguany la il·luminació nadalenca creada per l’Estudi Antoni Arola. Serà el primer pas en la renovació dels llums de Nadal dels carrers del centre perquè la il·luminació nadalenca es converteixi en una nova icona de la ciutat.

Amb el nou disseny d’enllumenat es pretén millorar la qualitat de la il·luminació, fer instal·lacions que creïn una imatge pròpia de Barcelona associada a la seva marca com a ciutat del disseny i que, a la vegada, entronquin amb els seus valors.

La il·luminació nadalenca d’enguany tindrà més novetats, com el fet que per primera vegada la ronda de Sant de Pere, entre el passeig de Sant Joan i la plaça d’Urquinaona, s’engalanarà amb llums de Nadal i se sumarà així a altres vies que s’han il·luminat per primer cop en els darrers anys, com la plaça de Catalunya, la via Laietana, la plaça d’Urquinaona o el carrer de Balmes, que amplien o consoliden l’enllumenat.

Més pressupost per a la il·luminació nadalenca

Per segon any consecutiu, s’incrementarà notablement el pressupost destinat a l’enllumenat de Nadal i es passarà d’1.662.000 euros a 2.148.500 euros, un 32,46% més, cosa que permetrà augmentar el nombre de carrers il·luminats al centre, millorar la qualitat de l’enllumenat i reforçar-lo als carrers de les zones del Pla de barris i a les zones on es fan obres de llarga durada.

Col·laboració del teixit comercial

A banda de les vies públiques il·luminades amb finançament completament municipal, centenars de carrers i places més s’omplen de llums de Nadal per iniciativa de les associacions de comerciants, a les quals el consistori ofereix dos mecanismes de suport financer: d’una banda, subvencions del 75% a l’enllumenat nadalenc i, de l’altra, la possibilitat que sigui l’Ajuntament qui contracti la instal·lació dels llums de Nadal, cosa que permet a les associacions no haver d’aportar diners fins que no acaba la instal·lació.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Audiologia Homs
Restaurante La Jungla
Calzados el Paseo
Cliché
Xarcuteria Delicatessen Garciz
Anna Sánchez Benestar Integral
Bar Barrigó
Carregant...
x
X