Eix Fabra Virrei

Eix Fabra Virrei

Llum verda per consolidar les terrasses a la calçada que s’han guanyat durant la pandèmia

7 de setembre de 2021

Aprovada inicialment la modificació de l'Ordenança de terrasses que consolidarà de forma permanent l’espai guanyat a la calçada durant la pandèmia de la covid-19 per al servei de bars i restaurants. La regulació permetrà mantenir aquest espai per a l'ús del veïnat, reduir la presència de vehicles privats, afavorir el pas dels vianants i donar suport al sector de la restauració, molt afectat per la crisi de la Covid-19.

Les terrasses a la calçada hauran de disposar d’una de les set plataformes homologades que s’han provat durant l’estiu per garantir l’accessibilitat, la visibilitat, el pas de serveis i l’accés a equipaments i pàrquings.

Des de l’inici de la pandèmia s’han concedit 1.588 llicències de noves terrasses en cordons d’aparcament, carrils de circulació i xamfrans, que podran passar a ser definitives amb estructures de qualitat estètica i bon encaix en el paisatge urbà que deixin enrere els elements provisionals.

La modificació de l’Ordenança de terrasses es debatrà al Plenari municipal abans que entri en vigor l’any vinent. La vigència dels permisos excepcionals, que caduca el 31 de desembre, s’ampliarà fins al juny del 2022 perquè durant aquests mesos es puguin incorporar les plataformes homologades.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Casa-Somni
Farmàcia Aranda
Bocas & Dientes
Món Ibèric
Restaurante La Jungla
La Retro Vermuteria
Autoescola Escòcia
Carregant...
x
X